keskiviikko 22. joulukuuta 2010

#248: Laputa - Linna taivaalla

Vaikka olen vasta leffaprojektin alussa, huomaan heti joutuvani epämukavuusalueelle. Tunnustan avoimesti sivistymättömyyteni mangan ja animen parissa, enkä ole Hopeanuoli-saagan ohella katsonut yhtä ainoaa animeleffaa (toivottavasti termi edes meni oikein) lapsuuden jälkeen.

Laputa - Linna taivaalla lienee jonkinmoinen klassikko tällä saralla. Ilmeisesti näillä Miyazakin leffoilla on jonkinmoinen renesanssi päällä, sillä leffat tuntuvat tulevan nyt joulun aikaan televisiosta ja sekä Prismat että Citymarketit ovat tuoneet pätkät näyttävästi esille halpojen dvd:n muodossa.

Laputalla on mittaa pari minuuttia vaille kaksi tuntia ja pakko tunnustaa, että olivatpa todella piinaavat pari tuntia. En tosin edes ajatellut animepätkien katsomista yhdeltä istumalta, vaan nämä raskaat palat on jaettava useampaan settiin.

Tarinan alku vaikutti ihan kiehtovalta ja suloiselta, mutta koska en juuri perusta scifistä, roboteista ja muusta sellaisesta, tämä satu ei meikäläiseen kolahtanut. Miayzakin tuotanto tullee kuitenkin tämän projektin merkeissä useampaankin kertaan tutuksi, listalta löytyi ainakin kolme muuta kaksituntista eeposta kärsittäväksi..

Yksi tähti

Nukahtamiskerroin: Kolme nukahdusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti