keskiviikko 15. joulukuuta 2010

100 leffaa – mistä on kyse?

Ensimmäiseksi on pakko tunnustaa, että olen maailman huonoin bloginpitäjä. Kirjoitustaito ei niinkään tuota ongelmia, vaan motivaation lopahtaminen yleensä suhteellisen nopeassa aikataulussa. Olen kirjoittanut blogia niin harrastuksista kuin opiskelustakin, kohtuullisen laihoin tuloksin. Aika näyttää, mitä tälle blogille tapahtuu.

Innostus tähän blogiin lähti tehtyäni Facebookissa IMDB:n mainion Top 250 Movies -testin. Tuolla listalla on kattavan Movie Databasen käyttäjien suosikkielokuvat listattuna ja epäilemättä listaa voisi pitää ainakin jokseenkin objektiivisena katsauksena maailman parhaimpiin elokuviin.

Olin nähnyt noista elokuvista 93. Yhdeksänkymmentäkolme. Minä, joka polleasti väitän tietäväni yhtä sun toista populaarikulttuurista. En ollut nähnyt edes Kummisetä-trilogiaa ja ikää on mittariin kertynyt jo kolmisenkymmentä.

Tajusin, että tämä virhe on korjattava. Jos kerran joudun itse tiiraamaan tulevaisuudessa rapiat 150 leffaa, voisin aivan hyvin kirjoittaa niistä rivin parin.

Tavoitteita on hyvä olla. Koska olen niistä hyvä lipsumaan, niin sanotaan nyt vaikka niin, että hyvä olisi, jos leffat olisi katsottuna vuoden 2011 loppuun mennessä. Käytännössä se tarkoittaa noin kolmen leffan viikkovauhtia, joka saattaa tietysti esimerkiksi lomien aikana tehostua. Ans kattoo nyt.

Jos ei mitään ihmeellistä tule eteen, etenen IMDB:n listaa suurin piirtein kronologisessa järjestyksessä eteenpäin alkaen numerosta yksi ja päätyen numeroon 250. Leffa numero yksi, Rita Hayworth - Avain pakoon on tullut katsotuksi useampaan kertaan ja nyt myös viime viikolla aivan kertakaikkisen upea Kummisetä ykkönen. Ensimmäinen raporttini koskee siis listan numero kolmosta, Kummisetä kakkosta, joka on parhaillaan katselussa.

2 kommenttia:

 1. Uuh, uusia leffablogisteja. Tervetuloa joukkoon ja onnea urakalle. Mitäs sitten teet, kun homma on saatu pakettiin?

  Itsekin tein tuon "testin" ja sain tulokseksi tasan sata (ja osa on nähty epäilemättä kiitos oman hiljalleen etenevän 1001 elokuvaa -projektini), mutta eiköhän noista suurin osa tule jossain vaiheessa katsottua.

  T: Sivustakatsoja (en saanut heitettyä tätä tohon kommentti nimellä -kohtaan) toisesta maailmasta (Vuodatuksesta). ;)

  VastaaPoista
 2. Moi,

  kiitos kannustuksesta. Katsotaan nyt, mihin projekti vie. Toivottavasti saadaan nuo puuttuvat 150 leffaa katsottua ensin...

  VastaaPoista