perjantai 31. joulukuuta 2010

#239: Meidän vastaeronneiden kesken

Jos joku teistä (toistaiseksi) harvalukuisista lukijoista ihmettelee, miksi leffat menevät vähän erikoisessa järjestyksessä eteenpäin, niin syy on yksinkertainen. Klassikkopätkien etsimisessä on välillä hankaluuksia ja muutama listan loppupään leffa on vielä Amazonista tilauksessa, joten aivan kronologiseen järjestykseen ei tällä listalla päästä. Alkuperäisidea lopusta alkuun päin säilyy kuitenkin tälläkin tavalla ihan järkevänä.

Listan tässä vaiheessa alkaa oikeasti tulla vastaan tosi mukavia elokuvia. Olen itse suuri komedian ja farssien ystävä, joten ennakko-odotukset Meidän vastaeronneiden kesken (His Girl Friday) -pätkästä olivat korkealla.

Ammatillisestikin elokuva sijoittuu mielenkiintoiseen lehtiympäristöön ja päähenkilönä on osuvasti kollega, The Morning Post -lehden röyhkeääkin röyhkeä päätoimittaja Walter Burns, jonka roolin vetäisee Gary Grant. Leffassa päätoimittajan ex-vaimo ja huippureportteri Hildy (Rosalind Russell) tulee ilmoittamaan ex-ukolleen menevänsä uusiin naimisiin nörtin vakuutusmyyjä Brucen kanssa. Tämä ei tietenkään ex-miehelle sovi ja yrittää kaikin keinoin estää exänsä temput. Kun nainen kaiken lisäksi ilmoittaa ottavansa loparit toimittajan pestistään, joutuu Burns käyttämään kaikki keinot. Onneksi kaupungissa on päällä suuri murhajutun käsittely, jonka parissa ex-vaimo joutuu miettimään, haluaako olla toimittaja vai perheenäiti.

Aihepiiriltään toimittajamaailmaan sijoittuvassa leffassa on edelleenkin yllättävän paljon nykytoimittajiinkin päteviä kuvauksia. Skuupin perässä arkiset aiheet, kuten naimisiinmeno ja perhesuhteet saattavat jäädä töiden varjoon ja tätä kuvausta leffassa käsitellään osuvasti.

Silti puurot ja vellit ovat hiukan sekaisin tässä ihan mukiinmenevässä elokuvassa. Dialogi on _todella_ nopeaa, jopa niin nopeaa, että heikompaa hirvittää eikä ainakaan meikäläisen englannintaidoilla pärjää ilman tekstityksiä. Leffassa menee kuitenkin hieman draama, komedia ja farssimaisuuskin sekaisin jättäen loppujen lopuksi hieman tyhjän vaikutelman.

Arvoin kolmen ja neljän tähden välillä, mutta kyllä tämä neljään kallistuu. Lisäpiste optimaalisesta pituudesta (1h 23min).

Neljä tähteä

Nolla nukahdusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti