tiistai 22. helmikuuta 2011

#242: Joulutarina

Jouluaiheiset elokuvat herättävät jo ajatuksena kevyehkön puistatuksen varsinkin tällaisessa ei-niin-jouluihmisessä. Jos elokuvan nimi sattuu vielä olemaan piinallisesti Joulutarina, jonka pääosassa on 11-vuotias leikkipyssystä haaveileva pojankoltiainen, tuntuu 93 minuuttia jo etukäteen tuskastuttavan pitkältä.

Leffan juoni tulikin jo lyhyessään selitettyä. Ralphilla on superhieno joululahjapyssy mielessä, jota vanhemmat eivät kuitenkaan ole pojalle hankkimassa vaarallisuuden takia. Joulusuunnitelmat menevät pikkukaverilla muutenkin mönkään osin vahingossa ja osin tahallistenkin jekkujen takia.

Pakko myöntää, että ennakkoluuloista huolimatta Joulutarina oli ihan sympaattinen, joskaan ei kovin syvällinen elokuva. Hauskoja kohtauksia ja pikkukaveria näyttelevä Peter Billingsley on oikein mainio. Hauskana knoppina googlauksen jälkeen todettakoon, että Billingsley ei ole kokenut perinteistä lapsitähden kohtaloa, vaan jatkanut uraansa aivan menestykkäästi muun muassa tuottajana (http://finnish.imdb.com/name/nm0082526/).

Kolme tähteä

Nolla nukahdusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti