maanantai 14. helmikuuta 2011

#229: Loma RoomassaViime viikko vierähti flunssan kourissa sairasvuoteella, mutta leffaprojekti edistyi vasta eilen. Syynä tähän oli mittava tv-sarjamaraton 30 Rockin ja Entouragen parissa. Nyt täytyy ottaa hieman kiriä leffojen suhteen, jotta päästään taas itse asiaan.

Välttelen selvästikin edelleen kahta listan häntäpään elokuvaa, tosin eri syistä. Liikkuva linna –animepätkää olen jo vähän aloitellut ja yrittänyt välttää nukahdusta, Joulutarina taas sen sijaan on edelleen muoveissa odottamassa.

Amazonin paketit pelastivat minut kuitenkin näiden kahden pätkän katselulta, joten sain ottaa tarkasteluun Loma Roomassa (Roman Holiday, 1953). Audrey Hepburn esittää Roomassa vierailulla olevaa prinsessaa, joka lähtee yöllä unilääketokkuroissaan palatsistaan karkuteille. Kuin sattumalta hänet löytää skandaalinhakuinen toimittaja (Gregory Peck), joka päättää myydä stoorin prinsessasta edustamalleen uutistoimistolle.

Roomaa upeasti esittele elokuva on juoneltaan hyvin perinteinen romanttinen komedia, jossa tosin Hepburn on kertakaikkisen loistava. Jälkigooglaus tiesikin kertoa, että Oscarinhan neito roolistaan pokkasi eikä syyttä. Samainen Wikipedia-linkki sanoi myös elokuvan olevan maailman neljänneksi paras romanttinen elokuva heti Casablancan, Tuulen viemän ja West Side Storyn jälkeen. Tiedä häntä, Loma Roomassa oli ensimmäinen näkemäni tuon listan elokuva.

Neljä tähteä

Nolla nukahdusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti