perjantai 7. tammikuuta 2011

#244: King Kong


Muutin maalta Helsinkiin elokuussa 1996. Kuukautta aiemmin ensi-iltansa oli saanut IndependenceDay - Maailmojen sota -elokuva, jota suuntasimme niin ikään maalta muuttaneen kaverini kanssa tiirailemaan Helsingin parhaaseen elokuvateatteriin Bristoliin. Kokemus oli aikajärisyttävä. THX-äänet ja mieletön valkokangas olivat jotain sellaista, mitä ei Suomussalmennuorisoseurantalon kiertävässä leffateatterissa päässyt tapahtumaan.

Eipä enää 3D-ajalla tuo THX-leffa varmasti tuntuisi juuri miltään. Tällä lyhyellä alustuksella yritänpäästä käsiksi eilen tiirailemaan elokuvaan, King Kong vuodelta 1933. Olisi typeräälähteä vilkuilemaan King Kongia nykypäivän (3D)-lasien läpi, vaan on yritettävä matkustaaajassa liki 80 vuotta taaksepäin ja koettaa miettiä, millainen vaikutus sillä oli silloin.

Nykyihmisen silmistä King Kong on kökön näköinen, hirviöt epäaitoja ja niin edelleen. Kysyinkollegalta, miten hän elokuvaan suhtautui ja hänen kommenttinsa oli jotain hellyttävän sympaattiseen viittaavaa. Ja sitähän se totta vie onkin. Käsikirjoituksella elokuva eikoreile, näyttelijäsuoritukset eivät juuri vakuuta, mutta pirun sympaattinenhan King Kongon. Myös gorillahahmossa on jotain sellaista ihmismäistä aitoutta, jollainen koettaisiin nykyelokuvassa teeskentelyksi.
Kolme tähteä
Nolla nukahdusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti