keskiviikko 5. tammikuuta 2011

#237: Ystäväni Harvey

Leffaprojektissa alkaa olla kasassa kymmenkunta leffaa ja jo tähän mennessä vastaan olla tullut kolme James Stewartin elokuvaa, josta tämä viimeisin Harvey vuodelta 1950 nappaa toistaiseksi ehdottomasti pisimmän korren.

Sivistyneemmät ovat tietysti tienneet James Stewartin näyttelijänlahjat minua kauemmin. Omalla listallani Stewart nousee aivan kärkinimiin suosikkinäyttelijöissäni, samaan kategoriaan Robert De Niron ja Dustin Hoffmanin kanssa.

Harveyssa Stewart esittää 50-luvun "Forrest Gumpia", hieman yksinkertaista miekkosta, joka elelee autuaan onnellista elämää jättiläisjäniksen eli pookan kanssa.
Komediallinen leffa sisältää tietysti muutamia typeriä kliseitä ja opetuksia, mutta ei Stewartin karismaa pääroolissa Elwood P. Doydina vähennä pätkääkään. Miehen umpipositiivinen hahmo on kerta kaikkiaan niin rakastettava, ettei tätä leffaa voi mitenkään olla ihailematta.

Lisää Stewartia on tulossa lähiaikoina ainakin Skandaalihäiden merkeissä, mikäli nyt Amazonin paketti sattuu löytämään tiensä perille.

Viisi tähteä

Nolla nukahdusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti